Nový design elektronické knihy jízd AutoGPS

AutoGPS je na trhu již více než deset let. Za tu dobu se v České republice aplikace stala jedničkou na poli tvorby elektronických knih jízd. Pro desetitisíce sledovaných aut je k dispozici více než 150 formátů reportů, přes 50 formátů importů z tankovacích karet, více než 40 druhů upozornění a aplikace akutálně podporuje více než 100 GPS jednotek.

Od samého počátku aplikace sázela na cloudové řešení, které si naši zákazníci pro svou jednoduchost oblíbili. Vývoj jde ale kupředu a rozhraní aplikace po deseti letech zestárlo.

Poslední dva roky proto náš tým programátorů vyvíjel zcela novou verzi AutoGPS. Aplikace nyní kromě standardních funkcí nabízí moderní responzivní design s řadou vychytávek. Příznivci původní knihy jízd se ale nemusí bát, původní verze AutoGPS je stále podporována.

Co je v AutoGPS nového?

Responzivní vzhled a optimalizace pro mobilní aplikace

Při vývoji jsme velmi dbali na to, aby byla aplikace plně použitelná na mobilních zařízeních. To byl koneckonců jeden z hlavních důvodů vzniku nového designu AutoGPS. Nestačilo nám mít aplikaci “jen” responzivní. Při vývoji jsme šli dál a AutoGPS je navržena ve stylu progresivní webové aplikace (PWA). To v praxi znamená, že webová stránka funguje zároveň i jako mobilní aplikace.

Co to znamená pro uživatele? Pokud se v mobilním webovém prohlížeči přihlásíte do AutoGPS, mobilní prohlížeč vám automaticky nabídne přidání zástupce AutoGPS na plochu. Klasickou mobilní aplikaci pak nemusíte stahovat ani instalovat, webová aplikace AutoGPS nativní aplikaci bez problémů nahradí. Výhodou je, že budete mít po ruce aktuální verzi AutoGPS s veškerým uživatelským nastavením jaké máte ve webové verzi, a na které jste zvyklí. Nemusíte řešit aktualizace aplikace, je jedno jaký operační systém a jakou jeho verzi na mobilním zařízení používáte.

  • Ukázka přizpůsobení vzhledu AutoGPS na různých zařízeních

Zkratky na úvodní obrazovce

Zjistili jsme, že uživatelé AutoGPS využívají průměrně 3 agendy aplikace. Nově si může uživatel svoje oblíbené (využívané) sekce připnout na úvodní stránku AutoGPS. Má je tak okamžitě po ruce a nemusí je zdlouhavě hledat v menu. Práce s aplikací se tak uživateli výrazně zrychlí a zjednoduší.

  • Zkratky na úvodní obrazovce

Volitelná barevná schémata

Nový design knihy je jednoduchý, čistý a přehledný. V případě, že se vám nelíbí výchozí červené barevné schéma, máte možnost zvolit si z dalších – modré, zelené nebo šedé varianty. Barevné schéma si nyní může upravit každý jednotlivý uživatel podle svých osobních preferencí.

  • Ukázka modrého vzhledu AutoGPS

Denní/noční režim

Další viditelnou novinkou, kterou ocení mnoho uživatelů je možnost přepínání mezi světlým denním a tmavým nočním vzhledem. K přepínání slouží ikona v horní liště kde ji máte vždy po ruce. Přepínat večer do tmavého režimu je tak velmi snadné, návykové a vaše oči vám budou vděčné.

  • Noční režim na tabletu

Demoverze AutoGPS
Žádost o cenovou nabídku